Om WorkWalk

En digitala WorkWalk, ett besök i en bransch från ditt klassrum eller var du än befinner dig. Här kan du se ett antal filmer för dig som högstadieelev, arbetssökande eller för dig som är nyfiken på olika branscher. Här får du följa med in på olika företag som finns nära dig i någon av de 11 kommunerna i Familjen Helsingborg.

Möjligheterna att få en insikt om olika branscher redan i starten av högstadiet kan hjälpa dig som elev inför ditt gymnasie- eller yrkesval.

WorkWalk är från början ett fysiskt koncept som finns i några kommuner inom familjen Helsingborg sedan tidigare. På denna webbsida vill vi erbjuda alla kommuner inom familjen en möjlighet att få en inblick i våra branscher som är i ett behov av arbetskraft inom de närmsta åren.

När det är dags för prao i årskurs 8 kan det nu bli lättare att veta vilken bransch som ska bli ditt första möte med arbetslivet. Titta runt och bekanta dig med de olika branscherna och fördjupa dig med de olika uppgifterna som finns kopplade till filmerna.

WorkWalk är ett koncept som har tagits fram i samarbete med näringslivet för att skapa ett långsiktigt arbete, med syfte att få fler ungdomar att bredda sin valkompetens samt skaffa sig bättre information om yrken och utbildningar.

WorkWalken är ett tillfälle för eleverna att mötas, prova på och besöka arbetsplatser och få en ökad kunskap och bild av olika branschers bredd.

WorkWalk är nu en gemensam sida för skolor och arbetsliv inom Familjen Helsingborg för att använda under högstadiet som komplement för företagsbesök samt inför sitt gymnasieval.

Tony Mufic

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Vad säger Tony Mufic – Utbildningsdirektör i Helsingborgs stad om WorkWalk?

Annette Melander Berg

Den här delen av hemsidan visar innehåll från YouTube. Genom att fortsätta godkänner du GDPR och Sekretesspolicyn.

Vad säger Annette Melander Berg Näringslivsdirektör i Helsingborgs stad om WorkWalk?

Lycka till.

Fem ungdomar som går bredvid varandra, bort från kameran. Man ser ungdomarna från midjan och ner. En har en skaptboard i handen och en under ärmen. Tre av personerna bär på en ryggsäck. Bilden är vart och vit.